StrongFirst Kettlebell 101 radionica

nedjelja, 24. ožujka 2024.
10:00h - 14:00h


Guerilla Kettlebell Gym
Viktora cara Emina 9
51000 RIJEKA
Cijena: 95 Eura
+ Kettlebell 201 = 145 Eura

Maksimalni broj sudionika: 10

Voditelj radionice:
Saša Rajnović StrongFirst Certified Team Leader


Prijavite se na e-mail: guerilla.kettlebell@gmail.com
(svoje mjesto rezervirate uplatom)

Radionicu zbog detaljnosti i obraćanja pozornosti na metodiku preporučujemo trenerima, ali prikladna je i za rekreativce koji žele postići više u svom treningu.

Na radionici KETTLEBELL 101 će biti obrađene tehnike:

SWING:
- mrtvo dizanje
- swing- jednoručni swing

TURSKO DIZANJE:
- tursko dizanje bez opterećenja
- tursko dizanje s tenisicom
- tursko dizanje s kettlebellom

GOBLET ČUČANJ:
- goblet čučanj
- goblet čučanj s razgibavanjem

Swing je osnovna kettlebell vježba koja je ujedno i preduvjet za kvalitetno izvođenje ostalih vježbi s kettlebellom. Osnova swinga je mrtvo dizanje. Kroz njega učimo pravilno kretanje kukova, disanje, stabilizaciju trupa i ramena te još puno drugih detalja koji će nam kasnije koristiti u treningu.Jednoručni swing svakako pripada u kategoriju nešto zahtjevnijih kettlebell vježbi te za naš lokomotorni sustav predstavlja dodatni izazov kada kettlebell držimo samo jednom rukom. U odnosu na klasični swing, dodatna je tehnička značajka jednoručnog swinga to što zahtjeva veći angažman mišića i rotacijsku stabilnost trupa. Također, jednoručna verzija swinga je obavezna tehnika prije učenja cleana ili snatcha...

Tursko dizanje zajedno sa swingom predstavlja bazu, osnovu treninga s kettlebellom. Kada bi morali izabrati samo dvije vježbe koje bi preporučili većini ljudi na svijetu, bile bi to ove dvije vježbe. Izvođenjem turskog dizanja učimo stabilizirati ramena, trup, koljena i gležnjeve te jačamo cijelo tijelo. Iako ju primarno koristimo kao vježbu snage, može se upotrebljavati i u svrhu poboljšanja mobilnosti. Benefite turskog dizanja bi mogli nabrajati unedogled...

Goblet čučanj s kettlebellom je odličan način za usvajanje tehnike čučnja generalno. Na ovaj način lako i brzo postižemo razumijevanje same tehnike, učenje optimalnog stava i dubine čučnja. Zbog malog opterećenja i načina držanja utega ova vježba je prikladna za skoro sve osobe, bez obzira na dob, ozljede i prethodno znanje.

Nakon radionice svi sudionici dobivaju StrongFirst diplomu kao potvrdu sudjelovanja te priručnik s uputama za izvođenje vježbi.

*Zbog kvalitete radionice, broj sudionika je ograničen na 10 osoba.